Aodán Coyne on Ennisistä kotoisin oleva säveltäjä, lauluntekijä, laulaja, kitaristi ja tuottaja. Hän on tunnetun “Socks In The Frying Pan” -bändin jäsen, joka on valittu muun muassa vuoden livebändiksi Amerikassa vuonna 2019. Laajalti maailmaa kiertäneenä, niin bändin jäsenenä kuin sooloartistina, Aodán vie itselleen tärkeää irlantilaisen kansanmusiikin perinnettä eteenpäin. Hän myös opettaa laulua, kitaransoittoa ja lauluntekoa. Aodánin omaleimaista kitarasoittotyyliä voi kuulla muun muassa Folk albumillaan, nimeltään “Gaps Between Stars”.
Tara Howley on tunnustettu ja palkittu muusikko, laulaja, säveltäjä sekä lauluntekijä Kilfenorasta, Claren kreivikunnasta. Hän on soittanut 7 vuotta uilleann pipeseja (irlantilaista säkkipilliä) Riverdance -showssa ja multi-instrumentalistina soittanut monipuolisesti erilaisilla keikoilla. Tara on soittanut taustamusiikkkia elokuviin ja dokumentteihin. Hän työstää parhaillaan uutta omaa albumia, joka julkaistaan 2023.
Esitykset:
to 20.4. klo 19 – G Livelab
pe 21.4. klo 19 – Tampereen Ylioppilasteatteri – Testostenorien vieraana
Eimear Coughlan on kotoisin Tullasta, Claren kreivikunnasta ja jatkaa vahvaa isoisänsä Paddy Cannyn musiikillista perintöä omalla monipuolisella soitollaan. Multi-instrumentalistina hän on esiintynyt useilla musiikkikiertueilla ympäri Eurooppaa muun muassa Irish Harp- orkesterin kanssa. Viime vuosien aikana Eimear on kerännyt monia ansiokkaita All Ireland -titteleitä ja esiintynyt sekä opettanut lukuisilla perinteisen irlantilaisen musiikin festivaaleilla ympäri Irlantia. Vaikka Eimear on myös viulunsoittaja, hän soittaa tällä hetkellä pääosin Irlannin kansallissoitinta harppua, jota kuulee myös uudella albumilla “Úrnua”.
Francis Cunningham on kotoisin Crusheenista, Claren kreivikunnasta. Muusikko Kevin Crawford kuvailee häntä yhdeksi concertinan soiton hienoimmista nuorista edustajista, joka korostaa voimakkaasti Clare-perinnettä. Francis on vastikään julkaissut Carl Hessionin ja Eimear Coughlanin kanssa albumin “Úrnua”. Voitettuaan All Ireland concertina -tittelit hän on opettanut ja esiintynyt useilla merkittävillä festivaaleilla.
Edel Vaughan on ollut tunnetun Kilfenora Céilí bändin laulaja vuodesta 2016. Viimeisimmän albuminsa ‘Spreagtha’ julkaisun jälkeen hän on kiertänyt laajalti niin kotimaassaan Irlannissa kuin ulkomailla sekä sooloartistina eri kokoonpanojen kanssa. Edel merkittävä irlantilaisen, perinteisen laulutyylin tulkitsija ja hän on myös iirinkielen opettaja.
Esitykset:
pe 21.4. klo 21 – Ravintola Telakka
la 22.4. klo 18 – Tampereen Ylioppilasteatteri – Edel ja Eimear ovat mukana “Laulan sinulle tarinan” -konsertissa
Antti Havia on kaustislainen irkkuviulisti, jolle ovat tuttuja myös banjo ja muut kielisoittimet. Hän viihtyy parhaiten hämyisessä jaminurkassa lempisävelmien keskellä ja haaveilee irkkujamiperinteen juurruttamisesta Kaustisen Ravintola Pelimanniin. Antti on ilahduttanut soitollaan Ealassa sen alkumetreiltä lähtien.
Jyrki Koiviston innostus irkkumusiikkiin juontaa Helsingin vuosiin ja O’Malley’sin sunnuntai-illan jameihin. Hän on soittanut aiemmin mm. Reel Music-yhtyeessä sekä Harry Bentin ja Dave Murphyn kanssa. Ealassa Jyrkin soittimet ovat kitara, busuki ja mandoliini. Jyrki on soittanut Ealassa alusta asti.
Noora Karjalainen on musiikin lehtori ja Eala yhtyeen pitkäaikainen jäsen. Noora on suorittanut irlantilaisen musiikin ja tanssin opintoja monissa eri opinahjoissa. Hänen soittimiaan ovat bodhran- rumpu, tinapillit, concertina ja hän on myös yhtyeen laulusolisti.
Maija Koskenalusta on festivaalinen taiteellinen johtaja, säveltäjä, muusikko ja musiikin lehtori. Maija on opiskellut irlantilaista musiikkia mm Limerickin yliopistossa. Hän työskentelee nykyään useiden irlantilaisten muusikoiden kanssa monissa musiikkiprojekteissa. Maijan instrumentit ovat irlantilainen huilu, tinapillit, piano ja laulu. Hän on Ealan perustajajäseniä. Maija työskentelee tällä hetkellä teatterimuusikkona Tampereen Työväen Teatterissa. Hänen viimeisin teatterityö on musiikkinäytelmän Teatterin Rouva Tilda sävellystyö ja hän toimii myös esityksen muusikkona.
Esitykset:
to 20.4. klo 19 – G Livelab
la 22.4. klo 18 – Tampereen Ylioppilasteatteri – Noora ja Maija mukana “Laulan sinulle tarinan” -konsertissa
Laura Airola on monipuolinen ammattiviulisti, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja. Bráchin lisäksi hän soittaa mm. Django Collective Helsingissä, Riku Niemi Orchestrassa ja Mustarastas -yhtyeessä. Irlantilaisen musiikin Laura löysi Mustarastas-yhtyeen kautta. Laura ja Markus alkoivat soittaa yhdessä ja tie vei Bráchin jäseneksi. Lauran musiikillinen ura koostuu myös yli sadasta esiintymisestä levyillä. Viulun lisäksi Laura soittaa myös Ruotsin kansallissoitinta, avainviulua.
Markus Asunta on huilisti, joka lähti irlantilaisen musiikin matkalle vuosituhannen vaihteessa. Hän sai siskoltaan tinapillin ja eräänä iltana ystävät saivat Markuksen houkuteltua pubisessioon ilmaisen tuopin varjolla. Tästä illasta syttynyt innostus irkkumusiikkiin vei hänet lopulta asumaan vuodeksi Irlantiin ja opiskelemaan siellä huilun soittoa Limerickin yliopistoon Niall Keeganin, Kirsten Allstaffin ja June McGormackin johdolla. Vuonna 2008 Markus julkaisi debyyttisooloalbuminsa “Kuin unta ja varjoa” ja vuonna 2012 hän oli yksi ensimmäisen Seán Ó Ríada Gold Medal -kilpailun finalisteista.
Ville Karas on yksi harvoista suomalaisista irlantilaisen bouzoukin soittajista, toisena soittimena hänellä on tenoribanjo. Hän on soittanut irlantilaista musiikkia vuosituhannen vaihteesta. Ville toimi monena vuonna irlantilaisyhtyeiden kiertuemanagerina, jotka keikkailivat Suomessa Irish Festival in Finland -festivaalin yhteydessä. Kiertueilla Ville perehtyi ja oppi irlantilaisesta musiikista paljon, sekä tutustui moniin irlantilaisiin huippumuusikoihin, kuten Cyril O’Donoghueen ja Eoin O’Neilliin.
Esitykset:
pe 21.4. klo 21 – Ravintola Telakka
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – Laura ja Markus mukana “Lähtö”-esityksessä
Petra Karjalainen on tamperelainen näyttelijä, laulaja ja laulunopettaja. Hän työskentelee Tampereen Työväen Teatterissa, jossa hänet useimmiten nähdään isoissa musikaalirooleissa. Rakkaus irlantilaiseen musiikkiin ja erityisesti irlantilaisten laulujen laulaminen, tarinankerronta ja kontakti kuulijoihin ovat Petralle suuri ilon aihe.
Esitykset:
la 22.4. klo 18 – Tampereen Ylioppilasteatteri – “Laulan sinulle tarinan”
Eugene Chernov on aloittanut soittamaan folkmusiikkia 2004 Pietarissa. Hänen pääsoittimensa on kitara, ja tämän lisäksi hän soittaa myös busukia, mandoliinia sekä bodhrania. Eugene on keikaillut useissa eri projekteissa sekä kokoonpanoissa festivaaleilla ja on aktiivinen irlantilaisen musiikin sessiosoittaja. Hän soittaa niin kelttiläistä, pohjoismaalaista, keskiaikaista kuin inkeriläistä kansanmusiikkia ja yhdistää eri musiikillisia elementtejä metallimusiikkiin sekä progressiiviseen rockmusiikkiin.
Esitykset:
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – Lähtö-esityksen muusikkona
Mark Hennessey on laaja-alainen esiintyvä taiteilija, kouluttaja ja säveltäjä, media- ja musiikkiteknologian maisteri. Hän on työskennellyt paitsi tanssijana ja solistina lukuisissa produktioissa (Lord of the Dance, Feet of Flames & Celtic Tiger), myös muusikkona ja säveltäjänä niin perinteisen irkkumusiikin kuin uuden musiikin parissa. Mark työskentelee irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin kouluttajana perustamassaan the European Irish Music Ensemblessä kuin lapsille kehittämässään “Trad Culture”-ohjelmassa ja hän on myös toiminut luennoitsijana Trinity Collegessa Dublinissa.
Esitykset:
to 20.4. klo 19 – G Livelab
pe 21.4. klo 20:30 – Ravintola Telakka – Ceili-tanssikurssi
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – “Lähtö”
Laura Merisaari on intohimoinen irlantilaisen tanssin harrastaja ja lajin parissa onkin vierähtänyt jo vuosikymmen kilpaillen, esiintyen ja opettaen. Laura on kerännyt kokemusta ja oppeja lajista tšekkiläiseltä opettajaltaan asuessaan Sveitsissä ja lajin synnyinseuduilla Irlannissa. Kilpailu-uralla Laura on saavuttanut mm. Pohjoismaiden mestaruuden (2015) ja 2. sijan Manner-Euroopan mestaruuskisoissa (2016). Nykyisin Laura toimii irlantilaisen tanssin opettajana Helsingissä inSpiral Dance Companylla.
Esitykset:
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – “Lähtö”
Sami Rantasalo lähti kahdeksan vuoden harkinnan jälkeen kokeilemaan irlantilaista tanssia ja kokeilu jatkuu nyt viidettätoista vuotta. Hän kilpailee erityisesti soolotansseissa niin kotimaassa kuin ulkomailla.
Esitykset:
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – “Lähtö”
Laura Ahonen aloitti irlantilaisen tanssin harrastamisen 2015. Heti alussa oli selvää, että oma juttu oli löytynyt. Tanssin parissa kuluneiden vuosien aikana Laura on päässyt kilpailemaan, esiintymään ja myöhemmin myös pitämään tanssitunteja. Hänestä merkityksellisintä on kuitenkin ollut se, että on tutustunut moniin huikeisiin ihmisiin lajin parissa.
Karoliina Hirvonen on harrastanut irlantilaista tanssia yli 15 vuoden ajan. Tanssissa Karoliina rakastaa sen teknisyyttä ja rytmikkyyttä, sekä sitä, miten musiikki ja tanssi luovat yhdessä valloittavan elämyksen niin katsojalle kuin itse tanssijallekin. Esiintymis- ja kilpailukokemusta hänelle on kertynyt niin koti- kun ulkomailtakin. Karoliina harjoittelee ja opettaa irlantilaista tanssia inSpiral Dance Company Finland -tanssikoulussa ja hän onkin yksi Suomen kysytyimmistä irlantilaisen tanssin opettajista.
Belinda Mäki aloitti irlantilaisen tanssin vuonna 2015. Siitä lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana Suomen irkkutanssitoiminnassa ja osallistunut useisiin kansainvälisiin työpajoihin sekä suorittanut virallisia irlantilaisen tanssin tasokokeita. Belinda on kisannut soolo- ja ryhmätansseissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Mieleenpainuvin kisakokemus hänellä on ceili-tanssijoukkueessa kisaaminen EM-kisoissa Puolassa vuonna 2017.
Helena Rängman on tamperelainen free-lancer näyttelijä, laulaja ja tanssija. Irlantilainen tanssi on kulkenut hänen matkassaan jo parikymmentä vuotta ja nyt lapsuuden huilunsoittoharrastus elää irkkuhuilun ja tinapillien kautta. Lähtö on Helenan ensimmäinen irlantilaiseen tanssiin ja musiikkiin perustuva käsikirjoitus ja ohjaus. Aiemmin hän on ohjannut ja dramatisoinut lukuisia musiikkiteatteriesityksiä sekä pienoisoopperoita. Helena on esiintynyt musikaaleissa monissa Suomen teattereissa ja lukuisissa tv-sarjoissa.
Jenni Saari. Riverdance sai aikoinaan Jennin kiinnostuksen syttymään irlantilaiseen tanssiin. Irlantilaisen tanssin askeleita onkin hiottu kevyesti kerran viikossa jo useiden vuosien ajan Virpi Miljarin opissa. Lähellä sydäntä on myös irlantilainen musiikki ja Irlannin lumoava luonto.
Saara Hasu-Varttila innostui irlantilaisesta tanssista nähtyään Riverdance-esityksen 2000-luvun alussa. Laji on pysynyt siitä lähtien Saaran sydämessä, vaikka varsinaisesti lajin pariin hän pääsi palaamaan vasta 2018. Saaran mielestä parasta irlantilaisessa tanssissa on rytmi, haaste ja urheilullisuus. Saara on saanut oppia mm Riverdance Summer School opinahjossa Dublinissa.
Esitykset:
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – “Lähtö”
Tšekkiläisen Tereza Bernardován alaisuudessa toimiva irlantilaisen tanssin koulu inSpiral Dance Company Finland kokoaa festivaaleja varten yhteen lähes 20 tanssijaa Helsingistä, Tampereelta, Vaasasta sekä Jyväskylästä. Esiintymässä on myös kahdeksan tanssijaa Joensuusta, Maxima Irish Dance Studiosta, joka toimii O’Connor Hennigan Irish Dance Schoolin alaisuudessa.
Luvassa on monipuolinen esitys, jossa nähdään sekä pehmeillä tossuilla että kovilla kengillä tanssittavia tansseja. Esityksessä on yhdistelty perinteistä irlantilaisen tanssin tyyliä sekä moderneja show koreografioita.
Salla Rimmi on laulaja ja laulunopettaja, jolla on kokemusta laulun saralla sooloista, stemmoista, lauluyhtyeistä ja vaikka mistä. Tällä hetkellä lähinnä Sallan sydäntä on kaikenlainen folkmusiikki, esim. irkku- ja kelttifolk tai vaikka bluegrass. Sallan ääntä on kuultu mm. Greenrose Faire -yhtyeen viidellä albumilla, ja yhtyeen riveistä löytyi myös vähintäänkin yhden balladin arvoisten käänteiden jälkeen aviomies ja duo-kumppani Niilo.
Niilo Sirola on busukin, mandoliinin ja tenoribanjon soittaja, ja lisäksi monipuolinen tuottaja, äänittäjä ja miksaaja. Hänen polkunsa irkkumusiikin parissa alkoi 2008 irkkumusiikkikurssilta jonne hän meni rokkibasistina ja tuli pois mandoliinimiehenä. Sittemmin Niilo on mm. opettanut kyseistä kurssia muutamana vuotena, järjestänyt Tampereen seudun irkkusessioita ja toimii tälläkin hetkellä Irish Music Society of Tampere ry:n puheenjohtajana.
Esitykset:
la 22.4. klo 15 – Pub Sisko ja sen Veli
Kangasalan lukion musalinjan poppoo.
Aapo Halmela, laulu
Petrus Markkinen, laulu
Jaakko Mero, laulu
Simeon Oksanen, laulu
Ivan Pavlovic, laulu ja bodhran
Aleksi Pätiälä, laulu ja concertina
Martti Pätiälä, laulu ja kontrabasso
Lassi Tarvainen, laulu ja kitara
Kangasalla toimiva nuorten miesten kuoro Testostenorit perustettiin Kangasalan lukion opiskelijoiden aloitteesta vuonna 2010. Kuoron nimeä pohdittaessa yksi laulajista ehdotti Testostenoreita ja kuten vitseillä usein on tapana, nimi jäi välittömästi käyttöön. Testostenorien toiminta painottui alkuvaiheissaan hauskanpitoon ja lavashowhun, mutta jo vuosia kuoro on kehittänyt laulutaitojaan erikoistumalla mm. irlantilaiseen lauluperinteeseen. Nykyisin Testostenorit on monipuolinen ja sävykäs mieskuoro, jonka ohjelmisto kattaa musiikin lajeja laidasta laitaan.
Esitykset:
pe 21.4. klo 19 – Tampereen Ylioppilasteatteri
la 22.4. klo 13 ja 16 – Hällä-näyttämö – “Lähtö”-teoksen lauluryhmässä
Pellava on yhtye Pirkanmaalta, jonka sydän sykkii irlantilaiselle ja pohjoismaiselle kansanmusiikille. Alussa oli suomalainen pelimannimusiikki, mutta irlantilaisen musiikin löytäminen sen rinnalle vei yhtyeen uudelle, mielenkiintoiselle kansanmusiikin matkalle.
Matilda Lindstedt, alttoviulu
Ivan Pavlovic, bodhran
Lassi Tarvainen, huilu, kitara
Lyyti Simola, viulu
Alisa Vettenranta, viulu
Viivi Virta, piano
Esitykset:
pe 21.4. klo 12 – Puisto
The Pink House on kolmen nuoren naisen trio, joita yhdistää rakkaus Irlantia ja irlantilaista musiikkia kohtaan. Trion musiikissa yhdistyvät kaunis stemmalaulu, vahva tarinankerronta ja ennen kaikkea ystävyys.
Eveliina Virtanen (irlantilainen harppu, laulu)
Hanna Kainisto (laulu)
Saana Hellsten (laulu)
Esitykset:
pe 21.4. klo 16 – Puisto
pe 21.4. klo 19 – Tampereen Ylioppilasteatteri – Testostenorien vieraana